Zagrebački dekameron

novele o životu i njegovim strastima

Bilješka autora



Zagrebački dekameron zbirka je priča od novela lakih koje nepretenciozno troše vrijeme kao hobi jedne duše koja provodi večeri uz poeziju pera od tipki što kotrljaju riječi. Ako ste pismenost svoju uzdizati stali i razumijete se u zadovoljstva razna, podarite si trud i pročitajte ovaj proslov od riječi ter odlučite vrijedi li vam virit' kroz ključanicu ili otvorit' škrinjicu u koj' blago se krije.

Proslov od zrna bibera

Postoji li svaka sličnost sa likovima i prilikama raznim u koje vas život dovede te je li ona namjerna ili slučajna, to zaključite sami. Želite li iz bilo kojeg razloga autora pohodit' kliknite na spojku preko koje se sa autorom brzo opći:

mail search:
bocacciozg@yahoo.com





Purgeraj



Popevke sem slagal i rožice bral i Zagrebu samo ja mladost sem dal ...
Samo za purgere i one koji Zagreb u srcu nose i time se ponose.


© Zbudimo se purgeri
© Priča iz Saloona
© Duhanski put
© Pimpek plac
© Zrinjevac
© Republika peščenica
© Adventske špelancije
© Zagreb, Amerika u malom




Priče sa zapadne strane



Tematska svaštara od niske priča, crtica i novela koje meštar Bocaccio ispriča i odasvud ih skupi u kolekciju zbirke kao spomen na ljudski um koj' istovremeno veleban je al' ponekad i glup jest a sve to bez pretenzije da konačnu pouku smjerniku on dade.

© Bez velikih riječi ...

© Priče iz Bečke šume ...
© Violini s ljubavlju ...
© Najveća moguća cijena ...

© Piratice s Kariba ...
© Stockholmske vertikale i paralele ...
© Galebovi u slici i riječi ...
© Pit i to je Amerika ...

© From Moscow with love ...
© Space oddity - part 1 ...
© Space oddity - part 2 ...
© Born to be Wild ...
© Meeting with the Boss ...
© Corridrs of Time (Newgrange)...
© Irske razglednice ...
© Paris latinos ...
© Belfast 55 ...
© Proud to be Scotch ...
© Legenda o Sretnom Princu na dvoru Kralja Artura ...

© Kad muškarci kuhaju ...
© Zagrebačke priče: Posljednji fijaker ...
© Čuvar Irske u zimskom razdoblju ...

© Heidelberg - Stars on 45 ...
© Gastronaut - Stars on 45 ...
© Moja Domovina u slučajno nabacanim fotografijama s voznim redom ...
© Gastronautika u pregršt fotografija ...
© Chicago - my kind of town ...
© Bocaccio u Africi ...
© Ukratko iz Nairobija ...
© Advent u Nairobiju ...

© Prvi mačići se red blogere bacaju ...
© Sve što ste željeli znati o safariju, a niste se usudili pitati ...
© Sva čuda svijeta ...
© Cheri Cheri Lady ...
© Taman za Meštra Bocaccia ...
© Geiles Leben ...
© Nebo ...
© Sreća ...

© Priča o sedam zečića ...
© Snovi
© Samo za odabrane

© Moja najljepša priča

Copyright © by Bocaccio, Zagreb




Što muškarci žele



Jedna tematska niska priča, crtica i novela koje meštar Bocaccio ispriča i odasvud ih skupi u kolekciju zbirke bez pretenzije da nešto posebno pametno on veli već samo da vas razveseli.

© Vožnja je strast

© Pet razloga zašto se šveđanke ne boje zime ...
© Švedski brendovi u slici i riječi ...
© Coolest things in the world

© Ja się boję sama spać
© I mi konja za trku imamo
© Born to be wild u 17 slika

© Mercedes-Benz


Copyright © by Bocaccio, Zagreb




Basne za velike i male



Niska basni raznih koja poduči, zabavi i k tomu jošte na načine razne korisna bude biti može jer napuni i izdovolji i trbuh i tijelo i um ljudski raznim radnjama zadovolji. I sve to baš onako kako na životinjskoj farmi priliči i na njoj treba biti a koje se pametan čovjek ponekad razložno valja kloniti.

© Večernja škola
© Tata ti me voliš
© Božićne priče za velike i male
© To Be or Not To Be
© IzPonova (Orlići opet lete)
© Božićna priča
© Ljubitelji životinja u policijskoj stanici 666
© Ljevica i desnica u vrijeme adventa ...

Copyright © by Bocaccio, Zagreb



srijeda, 31.03.2010.

Kad zamirišu trešnje: Sutra je novi dan ...



Volite li trešnje? Trešnja, taj slatki mali crveni plod što zanosno dozrijeva u lipnju. Sjećam se dana kad sam se k’o klinac pentr'o i prežderavao se tih slasnih plodova. Brao sam ih sa krova ljetnog paviljona u djedovom vrtu. No prevarili bi se ako bi pomislili da je u vrtu bila samo jedna trešnja. Bilo ih je tri pa je svaki od nas, unuka, imao svoju vlastitu. Koje li krasote i raskoši.

Trešnja je lijepo i predivno drvo. I takvo je tijekom čitave godine. U travnju kad procvjeta, trešnja je prepuna sitnih bijelih nježnih cvjetova. Kukci presretni zuje na proljetnom suncu podno nebeskog plavetnila. Kao da su jedva dočekali oploditi njen bijeli cvijet, zuje oni podno svoda kojim na nedohvatnoj visini oštrih obrisa plovi oblak bistri. Kasnije se drvo zazeleni i cvijet preraste u predivan krupan, sočan, plod čije crvenilo se ističe na podlozi od tamno zelenog, teško mesnatog lišća. Pa se trešnja tako savršeno uklapa i stapa sa smeđkasto crvenkastim, nježnim i krhkim deblom. Uistinu, trešnja ni tada ne gubi ništa ama baš ništa od svoje jedinstvene ljepote već postaje još raskošnija. Čini se ona još ljepšom, još zrelijom i još debljom iako ... Čak i u svoj svojoj zreloj ljepoti trešnja i dalje ostaje samo krhko, tanano i suptilno drvo.

Plod trešnje je predivan, možda jedan od najdivnijih među voćem. Slatka i sočna, puna crvenkastog soka, trešnja je jednako dobra kad je jedeš pri branju, sa stabla, baš kao i kad je, u predivnom voćnom desertu sa šlagom, serviraš onako svježu i hladnu, poslije ručka kad se intermecu izmeđ’ dva obroka poslužiš tim slatkim voćem. Dobra je ona i u kolaču. Štrudla ili pita od trešanja, obje su jednako dobre.


I Furbi i Ela, oboje, svatko na svoj način, voljeli su trešnje. Furbi na svoj ljudski a Ela na svoj vampirski način, kao zamjenu za krv ili kao slatki dodatak nakon obroka. Na radnom stolu njene ordinacije u zdjeli uvijek bi trešanja koje ona polako i s užitkom jede. Ponekad njima ponudi goste, kolege ili pacijente. Tako je bilo i sa Furbijem.
„Slobodno se posluži trešnjama.“ govorila mu je Ela pregledavajući ga u ordinaciji.
A kad bi ga obilazila u viziti vidjevši u zdjeli na ormariću pored njegovog bolesničkog kreveta sočne crvene trešnje, Ela bi ga obično pitala:
„Mogu li se njima poslužiti?"
A on bi joj na to uvijek potvrdno odgovarao. Ponekad, kad sjedili bi sami jedno pored drugog i gledali se duboko u oči ona bi mu pokazivala svoje prelijepe zube kako poput oštrog noža sijeku sočnu i debelu trešnju. Iz trešnje curio je slatki crveni sok i lagano se slijevao niz njenu bradu, kapao na okovratnik njene bijele liječničke odore. A ona bi se na to samo zagonetno smiješila.


„Ne možeš uteći od sudbine. Što ti je suđeno, suđeno ti je i dogodit će se. Na ovaj ili onaj način.“ razmišljao je Furbi ležeći u bolnici.
I čekao da se dogodi. I zato se sada, dok leži u Elinoj ordinaciji konačno se prepusšta sudbini.

„Ne bulazni. I sam znaš da neće biti tako. Znaš što prema tebi osjećam i znam što osjećaš prema meni. Želimo to oboje i imat’ ćemo.“ šeretski mu se nasmiješi Ela.
„Ali“ zastane „ako to misliš izvesti sa bolesnikom koji se ne smije uzbuđivati?“ protupitanjem uzvrati joj Furbi.
„Ne brini. Što se toga tiče ništa ti se neće dogoditi. Baš ništa. Znam što radim i pazim na svoj ugled među vama ... ljudima.“ odgovori Ela.
„Znaš, vodio sam ljubav sa raznim ženama. U neke od njih bio sam čak i zaljubljen ali ... Ovaj osjećaj. Ludilo! Biti zaljubljen i željeti vampiricu. Ne, to se ne može usporediti sa ničim. Znaš imam osjećaj, ne osjećaj, naprosto znam da sam te cijeli život čekao. Pa kad te sada napokon imam, ne bi te želio izgubiti. Nikada više i ni pod koju cijenu.“ govorio je Furbi sugerirajući na taj način da je spreman prihvatiti sve samo da bi bio s njom.
„Ccccccc, nemoj pretjerivati.“ Vampirski prošišti Ela i nastavi „Znam da je tako i moram ti priznati da sam čitav svoj vijek, dopusti da tako nazovem ono što vi ljudi opisujete pojmom života, čekala baš tebe.“
„Da, bilo bi bolje da me uzmeš da budem s tobom u tom tvom svijetu. S tobom do kraja vremena jer ... Prijeđeš li ti u moj svijet, nažalost više nikad nećemo moći biti zajedno.“ reče Furbi instinktivno osjećajući da ono što ni sam ne znajući zašto i kako izreče, baš je to što trebao je reći.
„Točno ali ja ... Ja želim opet postati žena. Ne želim više biti vampir. Znaš, vjekovima sam se morala negdje skrivati i bježati od vas, ljudi. Koliko god ti se to činilo smiješnim obzirom na naše hmmmm ... moći. Ne, ovo nije, kako vi zovete, život. Stalno si negdje između i nikada nisi nigdje. Obitavaš u iščekivanju da ti prođe vrijeme koje nikako ne prolazi. Od danas je to do sutra. O da, mnogi od vas poželjeli bi vječni život samo pitanje je kako bi na to gledali kad bi ga dobili. A mi vampiri, vama ljudima, mi baš vama zavidimo na vašoj smrtnosti koja vašem životu daje smisao, radost i veselje jer ... U ovom našem bivstvovanju sve stvari i događaji, sva radost ali i sva tuga naprosto gubi svaki svoj smisao.“ nadahnuto mu je pričala Ela.

Pričali su oni još tako do duboko u noć. Raspravljali su o smislu života sve dok se ne stadoše ljubiti. Ljubiti se strasno, ljubiti se dugo, ljubiti se zaljubljeno. Jezici im se ispreplitali a usne u zagrljaju sljubljivale. U zagrljaju isprepletenom rukama i emocijama. U zagrljaju punom topline i hladnoće. Istovremeno. Obgrljeni jedno oko drugog istraživali su tajne onog drugog željeći mu udovoljiti. Elin se jezik lagano spuštao niz njegovu kičmu dok su njene ruke milovale njegov penis. Dopustio joj je da radi što god želi. Predavao joj se zatvorenih očiju, predavao joj se uživajući u njenom dahu, plivajući u njenom dodiru. Bradavice njenih nabreklih grudi milovale su mu tijelo. Ela ga okrene na leđa i nadvi se nad njim. Ljubila ga je strasno i grizla ga za usne. Furbi se makinalno primi za usne provjeravajući ima li možda krvi ali ... Krvi nije bilo.

Potom se Ela počne lagano spuštati prema njegovom trbuhu. Nisko, niže, još niže. Sve do penisa. Krute bradavice njenih grudi milovale su mu prsa i klizile po trbuhu sve dok napokon Ela ne stavi njegov sad već potpuno tvrd organ u svoja njedra. Rukama je mazila grudi nadražujući ga i provocirajući da pokaže sve što zna, sve što uistinu ona želi.

Ela se još se jednom nadvije i ovaj puta zasjedne na nj navukavši mu se na mališana koji se sad migoljio unutar njene mačkice. A mačkica ko mačkica. Ona je frktala od zadovoljstva dok su Elu najprije lagano a potom sve brže i brže, ritmično, prožimati žmarci. Toplina je u Eli budila osjećaje kakve nikada do tad još osjetila nije. Osjećaji su joj govorili o ljudima, govorili su joj o ljubavi, pričali su joj o prijateljstvu, šaputali joj o vjernosti, pjevali su joj o vječnosti i prostodušnosti. Nagovješćivali su novu zoru.

Odjednom Ela osjeti kako je u mlazu ispunjava eliksir života. Eliksir ju je ispirao i uzbuđivao. Zatim, u trenutku, iznutra, osjeti ona vatru koja je u potpunosti obuzima. Plamen koji je ispunjuje. Plima što joj oduzima dah. I orgazam dođe u trenutku kad mu se nije nadala. Tresla se, stenjala je, šaputala mu u uho:
„Volim te, oh, kako te volim.“
Furbi je stenjao i svršavao. I bilo mu je potpuno svejedno što će poslije biti s njim jer ... Toliko ju je želio i napokon ju je dobio. I ništa drugo više mu važno bilo nije.

„Što će biti sada?“ znatiželjno upitao Elu dok su, nakon izljeva strasti, ležali zagrljeni na krevetu. „Nemam osjećaj da sam se promijenio. Isti sam kao i prije.“ završi Furbi svoju priču.
„Daaaa,“ otegne Ela „ali“ zastane „ja, jJa sam se promijenila. Ponovo sam postala žena. Prava pravcata žena od krvi i mesa. Napokon sam se vratila u život koji mi nekad davno bi oduzet. Oduzet u vremenu kad postala sam vampir.“ reče Ela promatrajući krvavu masnicu koja joj nasta kad u nastupu strasti koljenom udari u oštar rub stola. Potom se zamisli i okrene se Furbiju:
„Na žalost, ovo je prvi i posljenji puta što smo vodili ljubav.“
„Zašto?“ upita je Furbi.
„Ako bi još jednom vodili ljubav pretvorila bi se opet u vampiricu i oduzela ti život. A to ne želim. Čitav život sam te čekala. Čekala sam ljubav svog života. Znaš, vampiri imaju vječno prokletstvo da ako ljube pretvaraju se u ljude ali na žalost, osobu koju vole, s njom više ne mogu imati seksualne odnose jer će se ponovo vratiti među vampire. A voljenu osobu će usmrtiti. A ja, ja to ne želim. Previše te volim da bi to napravila tebi a i sebi.“


Furbi je sjedio u salonu meštra Bocaccia. Razmišljao je o proteklom i sjećao se raznih događanja oko Ele. U jednom trenutku pogleda na sat i reče:
„Kasno je, morao bi poći kući. Žena i kći dolaze večeras s mora a prije toga trebam još nešto obaviti. Dakle, dogovorili smo se u vezi izdavača i autorskih prava. Čujemo se.“ reče Furbi meštru Bocacciu.
„U redu. Slobodno navrati kad budeš imao vremena ali prije toga me svakako nazovi. Sutra ću ti poslati ugovor i čim dobijem odgovor od izdavača čut ćemo se.“ reče mu na oproštaju Bocaccio.


Ljetno predvečerje spuštalo se na Zagreb. Sa Sljemena je strujio svjež povjetarac dok se Furbi spuštao niz Rokov perivoj prema Dežmanovom prolazu. U mislima i pred očima bila mu je Ela. Gledao ju je dok su na daljinu, telepatski, mislima, vodili ljubav. Uzvraćao joj je nježnim osjećajima i zanosom koji ga obuzima svaki puta kad tako vode ljubov.
„Ne možemo fizički biti zajedno ali naša ljubav nikada neće prestati.“ reče mu kad izlazio je iz njene ordinacije natrag u bolesničku sobu.
„Ponovo sam postala žena a ti, ti si ostao ono što jesi. Zapravo, malo si se promijenio. Ali ne bini, nije ti se dogodilo ništa loše. Dobio si neke dodatne telepatske sposobnosti ali si i dalje ostao smrtnik, samo običan čovjek." nasmije mu se Ela i nastavi:
„Fizički više nikad ne smijemo biti zajedno. Ipak, oboje ćemo imati normalan život. Napokon ću imati porodicu, muža i djecu. Baš kao i ti. A ti, kad poželiš, ja bit' ću uvijek negdje tu, bit ću negdje pokraj tebe. Ja bit ću u tvojim a ti bit ćeš u mojim mislima. A u njima ćemo na daljinu, telepatski ... hmmm ... voditi ljubav.“ Namigne mu Ela i nastavi:
„ Za nas će to sve izgledati kao stvarnost, kao da smo fizički tu, kao da smo jedno s drugim. I nitko drugi osim nas, ni čovjek niti vampir, neće ni znati niti vidjeti što se među nama zbiva. Bit će to naša vječna mala tajna.“


Dragi čitatelji, tako vam je to sa vampirima i vampirizmom. I zato osjetite li ili ikada vidite vampira, ne bojte ga se. Možda ćete i vi doživjeti ljubav koja nikada ne prestaje. Sve što tada treba učiniti je prepustiti se tome i uživati. Vjerujte mi na riječ i nećete pogriješiti. I za kraj još jedan savjet. Kad u osvit ljeta na tržnici vidite slatke i sočne trešnje, svakako ih kupite. Zagrizite ih zubima i pustite da vas uprska njihov slatki, crveni, sok. Sok je to ljubavi bez obzira jeste li ili niste vampir.



(kraj)


Bonus ...




Oznake: Zagrebački dekameron

31.03.2010. u 22:22 • Dobre vibracije (25)Troši toner#

U fokusu

OVA BLOG STRANICA PRILAGOĐENA JE ZA WINDOWS 10 OKRUŽENJE I MS EDGE






Kutak kazala koji informaciju daje što bit' će objavljeno skoro, sve kako pučanstvo ne bi zabludom lutalo jer u mraku se obično ništa pametno ne nađe izuzev, ah tko će ga znati.





Bocca di Rossa

Niska što opisuje vječnu ljudsku komediju od kada je svijeta i vijeka na koju vječna ljudska glupost uvijek i ponovo nasjedne a što za vas zabilježi i uprizori meštar Bocaccio.

@ Bocca di Rossa
___(o ljubavi svetoj i ljubavi putenoj)
@ La Dolcenera
___(o tome kako Ruža pronađe sreću)
@ La Redenzione
___(o tome kako se Ruža iskupi od grijeha)
- Novela 4: La Partita
___(o tome kako sprijeda i straga Ružu orobe dva svjetovna vraga)
- Novela 5: La Manipolazione
___(o tome kako informacija postaje manipulacija)
- Novela 6: La Prestazione
___(o tome kako se izvodi predstava)
- Novela 7: La Finestra
___(o ljubavi čistoj, o ljubavi jedinoj)

(kraj)

Copyright © by Bocaccio, Zagreb



Novele iz albuma






Agramerske priče

Niz novela koje spominju čudnovata uprizorenja sa zagrebačkim coprnicama štono dogode se u vremena razna, što onomad a što sad. Novele te razbibrigu slave a hrane znatiželju vašu što spomen metne na ljudsku pakost ali i dobrotu koja bliskošću milih duša zrači. Zabilježi, uprizori i podastre meštar Bocaccio Zagrebački.

@ Zvezdišče
@ Coprnica stuba Kapucinskih
@ Vještičje sijelo
@ Čarobni pehar
@ K Crnom Orlu
@ Tajni Grad
@ Okrutne igre
@ Sveti Gral
© Seks i grad
(kraj)


Do kraja svijeta

Niska optimističnih novela sa svih strana koje slijevaju na mjesta gdje najljepše je biti. Prozori su to što gledaju i katkad zazvižde melodiju što detalje poji koji ne trebaju zaboravljeni biti. Sve to meštar Bocaccio zabilježi i ukrasi tipkovnicom riječi.

© Satellite of Love
- Izgubljeni u prijevodu
© Kad najljepše je voditi ljubav
- Dražesni poljupci svibanjski
© Soulmates (Do kraja svijeta)

(kraj)


Što žene žele

Niska novela koja poduči patera Očenašeka što i kako činiti te ga uputi u ljudske slabosti, tajne i vline. I jošte ga nauči da one nisu Bogu mrske kako se to ponekad nekima učini, nu naprotiv da su drage ter svašta dobrog i poučnog Svijetu iznjedriti mogu. Remake u novom vijeku na veselje i radost a u spomen na Prethodnika Velikog koj' onomad zabilježi priliku poneku koja jošte i danas bridi ter zabavu a i pouku daje.

© Novela prva: Soba s pogledom
© Novela druga: Kad se bistre sestre slože i olovo plivat' može
© Novela treća: Svetac
© Novela četvrta: Što jest, jest
© Novela peta: Obiteljski posao
© Novela šesta: Kako Izabela očuva čast a sebi da počast
© Novela sedma: Kato, Kato, moja ljubav, moje zlato

(kraj)


Nepristojne priče

Zagrebački dekameron s ponosom metne ovaj ciklus novela erotskih koj' cilj postati hit ima ljeta gospodnjeg. Lako ke to i zabavno ter štivo poućno za sve one kojima pouka il' poduka treba kao i za one koji podučavati svekoliko mogu. Za one koji se snažnima osjećaju da razabru žito od kukolja. Baš k'o što onaj reče, ljubav nikad nije tako dobro prijala kao što prija danas.

© Tramvaj zvan čežnja
© Dugo toplo ljeto
© All That Jazz
© San ljetne noći
© Kako sam postala sponzoruša
(kraj)


Ljubav preko Interneta

Bilješke jedne tipkovnice o ljubavnim i inima zgodama i prigodama sa iskustvima sajber i stvarnog svijeta koji današnjem životu definitivno uzima homo sapiensa, ukoliko ta vrsta još uopće postoji.

© Jeftini ljubavni romani
© Priča o ljubičici i ruži
(kraj)


Priče iz Maksimirske šume

Osebujne novele iz života vučica koje se u noćima, kad pun mjesec obasja zvjezdano nebo ponad Maksimirska šume, vode čudesnim putevima svega onoga što čini život a što tipkovnice perom pribilježi meštar Bocaccio vama na čitanje da bi odmorili dušu.

© Pogled u zjenicu oka
© La Mariposa ala cart
© Kako uhvatiti zlatnu ribicu (doručak u krevetu)
© Priča o ružnom pačetu (Jedna obična priča)
© Kako prevariti vraga (True love story)

(kraj)


Priče iz škrabice

Štikleci novela što na neobičan način premošćuju prostor i poniru čas u vrijeme sadašnje a čas u vrijeme prošlo ter ne znaš što zbilja a što san je i što novi dan donosi Sve u svemu, ugodna zabava izvučena iz zaborava prašnjave bakine škrinjice. Novele su to za odmor, osmijeh i trunak mašte koju goni želja skrivena u tajni da ugodan trenutak poneki smjerno vam dade.

© Novela o ključiću i bravici
© Zlatokosi konjušar
© Klavirski koncerti Ewe Bonerowsky
© Evanđelje po Zorki
© Novela o Nevici i Franiću
© Kad top prepolovi dan
© Tramwajčica
(kraj)


Samostanske priče

Spomen što ga Bocaccio zagrebački metne u čast i slavu svog prethodnika fiorentinskog koj' onomad šaljive zgode perom na papir ovjekovječi a u kojem se nalaze novele razne o šaljivim ljubavnim zgodama novovijekim i posvećenim raznim stvarima svevijekim.

© Gondoli, Gondoli, Gondola
© Važno je zvati se Ernest
© Dobro jutro Margareta
© Do re mi fa so la si do
© Kako pregoriti na poslu bez suvišnih zašto
© Kako konju prebrojati zube
© Čudnovati događaji u samostanu svete Basilisse

(kraj)


The Beach

Jeste li doživjeli pustolovinu života? Ako jeste, neka vas ova zbirka neobičnih novela izvučenih iz prašnjavog romana podsjeti na nju. Ako pak niste, zavirite u predložak taj da bi složili vlastitu. Ne volite li avanturu nitko vam nije kriv jer sami jadni ne znate kolika uzbuđenja i radosti života gubite obitavajući pod kapom nebeskom.

© Prolog: Tajanstvena karta
© Dolazak: Batangas na kraju svijeta
© Otok: Mindoro Oriental
© Plaža: Rajski vrt tropskih mora
© Plaža: Tamaraw ili povratak iz plave lagune
- Plaža: Hey sir, do you want to buy a massage?
© Indiana Jones: Ultravox na terasi Vienna caffea
© Indiana Jones: Tajanstveni Mindoro Occidental
© Ermita, Ermita: Metro Manila na dlanu Intramurosa
© Epilog: Snovi jedne stjuardese na letu OU491

(kraj)


Ispovijed jedne čokolade

U davna vremena neki je pjesnik napisao da su sve velike i prave ljubavi tužne. No moraju li one uistinu takve biti? Saznajte toi provjerite te prema osobnom raspoloženju odaberite kraj što priči značaj završetka il’ svršetka daje.
Bilježim se sa štovanjem,
Bocaccio.


© Toranj
© Povratak
© Čokolada
© The Blogger
© Latice padaju
© Svi naši svršetci

(kraj)


The overture

O zgodama i nezgodama što započinju i zaršavaju u Zagrebu a u međuvremenu se odvijaju u metropolama raznim sjeverne Europe daleke. Uz prelijepa svršavanja koje božji dar putenosti nam pruža, saznajte poneku zanimljivost o gradovima a koja se obično ne spominje u turističkim vodičima iako bi možda spomenuta trebala biti.

© Katarina sa Gornjeg grada
© Harvest End
© Fantastični snovi Gospodara prstenova
© Do the Strand
© Kod kuće je najljepše
Bonus:
- © Na tem Práhskyem mostě
- © Violinski koncerti u Veronikagaβe 17
- © Syrena Ryneka Warszawszkogiego
(kraj)


Cherchez la famme

O balerini koja je voljela život sa promišljanjima o razlozima zašto je ponekad teško prihvatiti život u dvoje. Tople novele protkane su šalama i nekim veselim zgodama u kojima se svi prepoznajemo uživajući u daru ljubavi.

© Djevojke na fotografijama
© Portret jedne balerine
© Posljednja večera
© Labuđe jezero
© Ljubav na kraju grada

(kraj)


Kad zamirišu trešnje

Novele o proljeću jedne tankoćutne vampirice koja je odlučila postati strasna žena vrele krvi u čemu je uspjela a što zabilježi i ubaci u bilježnicu Furbijevih dogodovština novovijekih neobičnih meštar Bocaccio zagrebački.

© Legenda o vampirima
© Hitna služba
© Sutra je novi dan

(kraj)


Life during wartime

Čitajte pomno novelu ovu
što spjevana bi jedne Ivanjske noći
u ko'j mlađak sklanjajuć' zvijezde sa neba
ljubavi strasnoj uzdigne slavlje.
Pa kad vas na rijeku put smjera nanese
spomen na ovu tad ćutite priču
o ljubavi koju ljuljuškaju vali,
na splavi, na rijeci, pod mjesecom sjajnim.


© Pastirova priča
© Crime of Passion (Shekespear's dream)
© Tajna receptura ili kako se radi roquefort

(kraj)


Čudotvorac

Tri novele o čudnovatim događajima sa plavookim zagrebačkim anđelima koji su podno Sljemena Bogu ispali iz torbe i donjeli veselje u sva četiri godišnja doba a koje prema diskretnim naputcima planinara pribilježi meštar Bocaccio zagrebački i za vijeke buduće ovjekovječi.

© Cvjetna nedjelja
© Na Sljeme, na Sljeme, na Sljeme
© Na Tri kralja ili sve je dobro što se dobro svrši

(kraj)


Julijana

Lepršave novele posvećene ljubavi o zagrepčanki koja živjela je za ljepotu što pruža je umjetnost zbog koje Pariz posta njen drugi dom.

© Ljetna razbibriga - Zagrebački fukodromi
© Prilog vječnom pitanju o tajni ženskih gaćica
© Umjetnički paviljon
(kraj)


Djevojka sa Dubravkinog puta

Novele posvećene jednom ljetu i trenucima slatkim u kojima spominje se jedna djevojka koja znala je što želi a što je na svoj osebujan način i ostvarila.

© Gdje je najbolje voditi ljubav?
© Poslovni ručak zagrebačkog fakina
© Vesele žene zagrebačke

(kraj)


Karmela

Storija u niski od pet novela koje pomno se i poskrivečki čitaju u krevetu pred spavanje. Od ponedjeljka do petka. Ukoliko vam liječnik prepisao je život bez stresa, vi ostavite se čitanja novela ovih poradi posebnog uzbuđenja koja bi mogla naštetiti vašem zdravlju. Ako niste slučaj taj, stupite korakom i ophodite sad novele te.

@ Dvije i po novele
© The Story
© Moja ljubav
© Čista pornografija - Tjelovo
© Može li žena silovati muškarca

(kraj)


Daj se Ines

Štikleci novela koje na neobičan način premošćuje prostor i poniru čas u vrijeme sadašnje a čas u vrijeme prošlo ter ne znaš što zbilja je a što san i što donosi novi dan. Sve u svemu, ugodna zabava izvučena iz zaborava prašnjave škrinjice za odmor, osmijeh i trunak mašte koju goni želja skrivena u tajni da ugodan trenutak poneki smjerno vam dade.

© Umjesto predgovora
© Žena dijete
© Ljeto je u gradu a ribice u ribnjaku
© Dekadencija na reliju Pariz - Dakar
© Samo za odlikaše
© Mille miglia - La corsa piu bella del mondo

(kraj)

Copyright © by Bocaccio, Zagreb